HAȚEG VILLAGE MUSEUM

Muzeul Satului Hațegan
Program vizitare:
Luni-Sâmbătă (10:00-18:00)
ANTON SOCACI
+40 754 579 719

Muzeul Satului Hațegan, așezat în partea de vest a depresiunii Hațegului, satul Peșteana are avantajul de a fi plasat într-o zonă feerică, mărginită de Munții Retezat, Munții Țarcului la Sud și la Sud-Vest Munții Poiana Ruscăi, zonă bogată în monumente vechi de cult, cetăți, rezervații naturale și situri arheologice.

Muzeul Satului Hațegan este reprezentat de o gospodărie hațegană tipică, o casă bătrânească restaurată, piese reprezentând fierăritul local, unelte agricole și ceramică, piese de port, țesături, mobilier, cărți și docimente vechi, fotografie etnografică, monede și bancnote, obiecte din gospodării domnești, unele de origine austro-ungară, pietre de moară, fosile și un frumos sarcofag roman, lucruri mici cu poveste.

Sursa: https://www.hunedoaraturism.ro/muzeul-satului-hategan

MORE DETAILS ABOUT THE LOCATION:

  • Câteva dintre obiectele ce erau folosite în gospodărie și le puteți vedea la Muzeul Satului Hațegan sunt: plasa de păstrat pește confecționată din sârmă împletită, pisăul de măcinat condimente care nu este altceva decât o bucată de piatră în formă de tocător sau colții de fier care se prindeau de talpa încălțărilor atunci când era ghețuș.
  • În plus, Nenea Antonică vă poate spune povești interesante. Iar dacă sunteți curioși vă poate arăta cum se făcea un stup tradițional, împletit din liane și căptușit cu lut.

PHOTO GALLERY

LOCATION